vineri, 14 iunie 2013

INTREBUINTARILE FRUCTULUI DE CATINA


Se întrebuințează numai fructele mature atât în stare proaspătă, cât și uscată; se recoltează imediat după coacerea lor și până la lăsarea primului ger; în stare crudă au gust acru-astringent. Contine vitaminele B1, B2,B6,B9,B12, C, PP, vitamina A si betacaroten, acid folic. Catina este si un tonifiant general, datorită complexului de vitamine pe care-l conține.


Fructele de cătină sunt utilizate atât în scopuri terapeutice în hipo- și avitaminoze, convalescență, cât și în scopuri alimentare sub formă de sucuri, siropuri, marmeladă, ulei de catina, etc. Se poate utiliza și infuzia 2-3%, folosind 2-3 ceaiuri pe zi.

Datorită compoziției și prezenței vitaminelor, fructele de cătină se utilizează în prevenirea răcelilor. Infuzia de cătină este recunoscută în principal pentru efectul său asupra bolilor de ficat și lipsei de vitamine în organism.
Catina este de asemenea foarte buna pentru persoanele care sufera de anemie, cei cu probleme ale tubului digestiv, de asemenea este este recomandata persoanelor  care sufera de oboseala cronica, indulcita cu miere catina este un energizant natural,datorita continutului mare de vitamine.
Catina are un efect atat asupra sanatatii dumneavoastra cat si  a aspectului,avnd un efect de hidratare asupra pielii confera un aspect sanatos si ajuta si la prevenirea cancerului de piele.

Catina si-a gasit intrebuintari si in gastronomie,ca si condiment, baza pentru sosuri,la prajituri, iar pudra de Catina fiind folosita ca si conservant natural pentru mezeluri.


Pentru toate aceste beneficii,infiintati propria plantatie de Catina.

Pentru mai multe informatii va rugam sa trimiteti un e-mail la: planteinrate@gmail.com sau sa sunati la numarul de telefon:0732049761.
Intre orele 15-21
Intrebarile prin e-mail au prioritate!